skip to Main Content

Seizoensbestendige tuin in Nijkerk

Onlangs hebben we deze moderne en groene tuin in Nijkerk mogen realiseren. Samen met de bewoners hebben we een uitgedacht tuinplan ontwerpen.
Tuin Nijkerk

Een tuin waarin iets gebeurt.

De de wens van de klant was veel groen en er moest het hele jaar door, ongeacht het seizoen, “iets” gebeuren. In deze tuin in Nijkerk hebben we de wens van de klant goed weten te verwerken.

We hebben een seizoensbestendig beplantingsplan ontworpen waarin prachtige winterbloeiers, wintergroene planten en uiteraard zomer- en najaarsbloeiers zijn geplaatst in cortenstalen borders. Hierdoor kunnen de bewoners ieder seizoen genieten van een weelderige en sfeervolle tuin.

Veel tuinen liggen er in de winterperiode wat somber bij. Veel planten en bomen gaan dan in winterslaap en laten zich pas weer zien als de lente aanbreekt. Daardoor krijg je te maken met een tuin die er in de winterperiode iets minder sfeervol bij ligt.

Leven in de tuin aantrekken.

Maar ook het aantrekken van allerlei soorten vogels en insecten was een nadrukkelijke wens van de klant. Hierdoor wordt de tuin een niet alleen bron van leven, maar het is ook leuk om naar te kijken en bovendien erg nuttig. Vogels in insecten houden je tuin gezond en vrij van plagen en ander ongedierte.

Wie door de tuin loopt zal al snel allerlei planten, bomen en voorzieningen treffen die veel leven in de tuin brengen. Zoals twee grote fruitbomen in cortenstalen bakken, allerlei soorten siergras en zelfs een fonteintje waar vogels kunnen drinken. Ook zijn er hier en daar nest- en insectenkasten en voederplaatsen aangelegd.

Genieten in de tuin.

Uiteraard hebben we in her tuinplan ook een sfeervolle plek voor de bewoners gecreëerd om lekker te genieten in de tuin. We hebben een strak terras aangelegd van keramische tegels en de tegels gevoegd. Zo groeit er geen onkruid meer tussen de tegels en kunnen mieren geen gangen meer graven in de voegen van de tegels. Een hele duurzame oplossing om zo mieren op afstand te houden.

Rondom de tuin hebben we strakke Douglas houten schuttingen geplaatst om het geheel mooi af te sluiten.

Cortenstaal Kantopsluiting - Tuin Nijkerk
Cortenstaal Kantopsluiting - Tuin Nijkerk
Border Cortenstaal
Plantenbak Cortenstaal
Plantenbak Cortenstaal
Grasmat Met Tegels
Moderne Tuin Nijkerk
Terras Keramische Tegels
Moderne Tuin Nijkerk
Cortenstaal Kantopsluiting

Fotografie door Hans Gorter

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt
Tuin Nijkerk